Каноїст Павло АЛТУХОВ розповів про підготовку до своєї другої Олімпіади. Нагадаємо, що в травні він спочатку завоював олімпійську ліцензію в одиночці (на євровідборі в Сегеді), а потім і в двійці з Дмитром ЯНЧУКОМ (на чемпіонаті України).

- Підготовка до Олімпійських ігор йде за планом, - відзначив на початку бесіди Павло. – Після чемпіонату Європи ми провели збір на гірськолижній базі в Сянках, де знаходилися тиждень. Побігали кроси, попрацювали в тренажерному залі, щоб підтягнути силовий компонент, який трошки падає у літній підготовці, тому що менше присутній в робочому циклі. Потім приїхали в Обухів – готуватися на воді. Та й про зал не забуваємо.

Altukhov 01 07 03

- Наскільки складно поєднувати роботу в одиночці та двійці?

- Я б не сказав, що це складно. Одне сприяє іншому. В плані відчуття ти знаходиш деякі моменти в двійці, адже це більш швидкий човен, тож є можливість працювати на більш високих швидкостях і перенести ці напрацювання в одиночку. Ми так працюємо, починаючи із зими, тож для мене це не є новиною, і я звик до такої роботи.

Altukhov 01 07 01

- Наскільки відчувається прогрес в двійці у порівнянні, скажемо, з чемпіонатом Європи?

- Прогрес полягає в тому, що ми починаємо з Дмитром більше відчувати один одного, тобто скочуватися, адже стали більше працювати над цим. Цього нам не вистачало раніше. З кожним тренуванням ми більше відчуваємо один одного і вчимося краще спрацьовуватися в різних умовах – чи то хвиля, чи то стартовий відрізок, чи то робота при різних напрямках вітру.

- Після завоювання ліцензії в одиночці не було вагань щодо старту в двійці на чемпіонаті України, щоб не розпилятися і зосередитися на виступі саме в одиночці?

- Ні, жодних вагань не було, адже саме такою була ціль – взяти ліцензії в двох видах програми, адже саме такі цілі ми поставили під час зимовою підготовки. Одиночка була першою сходинкою, двійка – другою. Слава Богу, нам це вдалося зробити, я дуже цим задоволений. Наступна задача – боротися за медалі Олімпійських ігор в цих видах програми. Саме над цим і працюємо в період підготовки.

Велике інтерв’ю з Павлом АЛТУХОВИМ – в серії матеріалів про спортсменів олімпійської збірної України, які будуть опубліковані в липні на сайті ФКУ.

Олімпійська підготовка. Каное-двійка, 1000. Алтухов/ Янчук

Пресслужба ФКУ



Новини Україна

05 травня 2024

Юрій ЛИСЯНИЙ: «В боротьбі за олімпійську ліцензію хлопці мають відпрацювати на 110%»

Старший тренер збірної України Юрій ЛИСЯНИЙ відповів на питання «Веслування України» за підсумками Кубку України,…
04 травня 2024

Роман БУНДЗ: «Віталій Вергелес і Андрій Рибачок заряджені на завоювання олімпійської ліцензії»

Старший тренер збірної України Роман БУНДЗ в інтерв’ю «Веслування України» поділився враженнями від Кубку України,…
01 травня 2024

Марія ПОВХ: «Націлена на завоювання олімпійської ліцензії для України»

Луцька байдарочниця Марія ПОВХ, яка завоювала право взяти участь в олімпійській кваліфікації, поділилася своїми враженнями…

Міжнародні новини

17 травня 2024

Відновлений після руйнівної повіні каяк-центр прийматиме чемпіонат Європи за участю українців

7 українських спортсменів візьмуть участь у чемпіонаті Європи з веслувального слалому, який розпочався в словенському…
13 травня 2024

Луцька байдарочниця Марія ПОВХ завоювала останню ліцензію для українського веслування. Каноїсти вперше без Олімпіади

Луцька байдарочниця Марія ПОВХ завоювала путівку на Олімпійські ігри-2024 за підсумками європейської кваліфікації, яка відбулася…
07 травня 2024

В середу українські веслувальники розпочнуть боротьбу за останні олімпійські ліцензії

Сайт міжнародної федерації каное опублікував остаточні стартові протоколи олімпійської кваліфікації, який відбудеться 8-9 травня в…