Вже завтра, 12 травня, стартує європейська кваліфікація на Токіо-2020, а з 26 по 29 травня в Дніпрі відбудеться особистий чемпіонат України пам’яті Вячеслава Сорокіна, який остаточно визначить склад збірної України на Олімпійських іграх.

До вашої уваги попередній розклад головного національного старту 2021-го року, який надала суддівська колегія змагань (головний суддя – Сергій Лесь, головний секретар – Тетяна Большакова).

ГОЛОВНІ ПОДІЇ

Відзначимо, що чемпіонат України відбудеться приблизно за тією ж схемою, що і Кубок України, а найбільш цікавим стане другий день змагань, коли визначать склад олімпійських екіпажів в каное-двійках – в чоловічій «тисячі» і жіночій п’ятисотці, котра, як відомо дебютує на Іграх.

Крім відбору в олімпійську збірну, цей чемпіонат України, нагадаємо, є відбірковим і на чемпіонат Європи, який відбудеться, «не відходячи від каси» - вже 3-6 червня, в Познані.

СХЕМА ЗМАГАНЬ

В перший день визначаться переможці в одиночках на дистанції 1000 м, в другий – окрім «двійок, 1000», також відбудуться фінали на п’ятисотці, які завершаться в ранковій програмі 3-го дня. Крім того, в третій день визначаться найсильніші спринтери країни (200 м). В заключний день – 200-метрову програму завершать двійки, а програму чемпіонату в цілому завершать змагання на дистанції 5000 м.

КОРОНАВІРУС

Федерація каное України нагадує про обов’язкове тестування на COVID-19 учасників чемпіонатів України серед юніорів та молоді, а також особистого чемпіонату України пам'яті Вячеслава Сорокіна (26-29 травня).

Особистий чемпіонат України памяті Вячеслава Сорокіна. Попередня програма

Пресслужба ФКУ



Новини Україна

05 травня 2024

Юрій ЛИСЯНИЙ: «В боротьбі за олімпійську ліцензію хлопці мають відпрацювати на 110%»

Старший тренер збірної України Юрій ЛИСЯНИЙ відповів на питання «Веслування України» за підсумками Кубку України,…
04 травня 2024

Роман БУНДЗ: «Віталій Вергелес і Андрій Рибачок заряджені на завоювання олімпійської ліцензії»

Старший тренер збірної України Роман БУНДЗ в інтерв’ю «Веслування України» поділився враженнями від Кубку України,…
01 травня 2024

Марія ПОВХ: «Націлена на завоювання олімпійської ліцензії для України»

Луцька байдарочниця Марія ПОВХ, яка завоювала право взяти участь в олімпійській кваліфікації, поділилася своїми враженнями…

Міжнародні новини

17 травня 2024

Відновлений після руйнівної повіні каяк-центр прийматиме чемпіонат Європи за участю українців

7 українських спортсменів візьмуть участь у чемпіонаті Європи з веслувального слалому, який розпочався в словенському…
13 травня 2024

Луцька байдарочниця Марія ПОВХ завоювала останню ліцензію для українського веслування. Каноїсти вперше без Олімпіади

Луцька байдарочниця Марія ПОВХ завоювала путівку на Олімпійські ігри-2024 за підсумками європейської кваліфікації, яка відбулася…
07 травня 2024

В середу українські веслувальники розпочнуть боротьбу за останні олімпійські ліцензії

Сайт міжнародної федерації каное опублікував остаточні стартові протоколи олімпійської кваліфікації, який відбудеться 8-9 травня в…