Головний тренер національної збірної України з веслування на байдарках та каное Юрій ЧЕБАН на своїй сторінці у фейсбук  підбив підсумки виступу спортсменів на чемпіонаті світу-2019, який проходив в Сегеді з 21 по 25 серпня.

ОЛІМПІЙСЬКІ ЛІЦЕНЗІЇ

- Національна збірна України достойно завершила передолімпійський сезон. На чемпіонаті світу в Сегеді було дуже спекотно - і в прямому, і в переносному сенсі. Упродовж змагань температура сягала 35 градусів, а долю боротьби часто-густо визначали сантиметри та соті частки секунди. І не завжди удача була на нашому боці. Але стратегічна задача виконана: веслувальники завоювали ліцензії в трьох видах програми. Честь вам і хвала!

В жіночій байдарці-четвірці як відомо, це зробили наші досвідчені майстрині Марія Кічасова-Скорик, Марія Повх, Анастасія Тодорова та Інна Грищун. У чоловічому каное ліцензію вибороли Юрій Вандюк та Едуард Шеметило, показавши характер та високий рівень майстерності на дистанції 1000 метрів.

В цих видах Україна буде представлена на Олімпійських іграх вдруге поспіль. Але тут можна в потрібно додавати у всіх відношеннях.

Szeged 2019 09

 

Szeged 2019 04

Дві історичні події відбулося в жіночому каное. Наші неперевершені красуні Анастасія Четверікова та Людмила Лузан другий рік поспіль потрапили в світовий топ, більше того, в запеклій боротьбі завоювали для України ліцензію на Ігри в Токіо-2020, де жіноче каное буде представлене вперше. Також на дистанції 500 метрів Анастасія посіла третю сходинку п’єдесталу - це перша нагорода чемпіонату світу для нашої країни в цьому виді веслування серед жінок.

 

Szeged 2019 07

Дуже близько до виходу у фінал та безпосередньої боротьби за ліцензію були близька чоловіча байдарка, причому відразу в трьох видах. 

ВЕСНЯНА КВАЛІФІКАЦІЯ

Поки участь українських байдарочників остається мрією. Але вона може стати реальністю вже навесні, коли відбудуться додаткові олімпійські кваліфікації. У нас гарні шанси на ліцензію. Вірю в вас, хлопці!

Також поборемося за ліцензію в каное-одиночці.

K1 200 Danilenko 1

Втім слід відзначити, що не всі спортсмени були готові викластися на чемпіонаті світу на 110 відсотків, тож старшим тренерам є над чим замислитися. І, звісно, є над чим працювати.

ПОДЯКА ЗА РОБОТУ ТА ПІДТРИМКУ

Хочу подякувати за роботу всьому тренерському складу, лікарю Ганні Грищенко, яка вдень і вночі тримала під контролем здоров‘я спортсменів, нашій науці - Людмилі Тайболіній та Оксані Шинкарук - за постійний контроль стану спортсменів, нашим диво-масажистам Михайлу Дощенку та Дмитру Гриньку, прес-аташе ФКУ Владу Єфімову за якісне висвітлення подій в Сегеді.

Дякую за підтримку президенту ФКУ Сергію Чернишову, який був з командою на місці подій.

Міністерству молоді та спорту України особлива подяка за можливість якісної підготовки спортсменів.

Отже, сезон завершено. Робимо висновки і рухаємося далі до олімпійського золота. У нас немає часу розкочуватися на шляху до головної спортивної вершини.

Всім гарного відпочинку! 

Прес-служба ФКУ



Новини Україна

18 квітня 2024

Микола МАЦАПУРА: «Підготовка Людмили Лузан до олімпійського сезону відрізнялася від попереднього»

Старший збірної України з веслування Микола МАЦАПУРА, який відповідає за підготовку жіночого каное, відповів на…
18 квітня 2024

«100 днів до відкриття Олімпійських ігор у Парижі». ФОТОРЕПОРТАЖ

Як ми повідомляли, відомі українські веслувальники нарівні з іншими зірками українського спорту долучилися до активності…
18 квітня 2024

Відомі українські веслувальники взяли участь у зірковому заході, присвяченому Олімпійським іграм в Парижі

Відомі українські веслувальники нарівні з іншими зірками українського спорту долучилися до активності «100 днів до…

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…