Президент міжнародного олімпійського комітету Томас БАХ та прем'єр-міністр Японії Шинцо АБЕ дійшли до висновку, що Олімпійські ігри мають відбутися не пізніше літа 2021-го року. Про це повідомив офіційний сайт МОК (Фотоgazzetta.it)

Бах та Абе провели у вівторок вранці конференцію, щоб обговорити ситуацію щодо вірусу COVID-19 та Олімпійських ігор Токіо-2020.

До них приєдналася Морі Йоширо, президент Оргкомітету Токіо 2020 року; олімпійський міністр Хашимото Сейко; губернатор Токіо Койке Юріко; голова Координаційної комісії МОК Джон Коутс; Генеральний директор МОК Крістоф Де Кеппер; та виконавчий директор Олімпійських ігор МОК Крістоф Дубі.

У нинішніх обставинах та на основі інформації, наданої сьогодні ВООЗ, президент МОК та прем'єр-міністр Японії дійшли висновку, що Ігри XXXII Олімпіади в Токіо повинні бути перенесені на дату після 2020 року, але не пізніше літа 2021 року, щоб зберегти здоров'я спортсменів, усіх, хто бере участь в Олімпійських іграх та міжнародному співтоваристві.

Небачене і непередбачуване поширення коронавірусу призвело до погіршення ситуації в світі. У понеділок генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебрейєс заявив, що пандемія COVID-19 «прискорюється». Зараз у світі та майже в кожній країні зареєстровано понад 375 000 випадків, і їх кількість зростає з кожним часом.

Лідери погодилися, що Олімпійські ігри в Токіо можуть стати світовим маяком надії в ці неспокійні часи і що олімпійський вогонь може стати світлом у кінці тунелю, в якому зараз опиняється світ. Тому було домовлено, що олімпійський вогонь залишиться в Японії. Було також домовлено, що Ігри збережуть назву Олімпійські та Паралімпійські ігри Токіо-2020.

Пресслужба відділення НОК України в Одеській області



Новини Україна

21 квітня 2024

В перший день Кубка України визначилися три екіпажі-учасники олімпійської кваліфікації

За підсумками ранкової сесії першого дня Кубка України визначилися перші учасники європейської олімпійської кваліфікації. Денна…
20 квітня 2024

Дмитро ЯНЧУК: «Перша ціль сезону – перемога в Кубку України»

Бронзовий призер Олімпійських ігор-2016 Дмитро ЯНЧУК перед стартом Кубку України дав інтерв’ю проєкту «Веслування України».
18 квітня 2024

Микола МАЦАПУРА: «Підготовка Людмили Лузан до олімпійського сезону відрізнялася від попереднього»

Старший збірної України з веслування Микола МАЦАПУРА, який відповідає за підготовку жіночого каное, відповів на…

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…