Інтерв’ю президента Федерації каное України Ігоря СЛІВІНСЬКОГО викликало широкий резонанс у веслувальній спільноті. Свою думку з цього приводу вирішив висказати президент Федерації веслування Івано-Франківської області Віктор ВІНТОНЯК:

- По-перше, дякую за можливість висловити своє ставлення до того, що зараз відбувається. На жаль, зворотнього зв’язку з офіційними особами не вдається отримати, хоча я написав не один лист на офіційну електронну пошту ФКУ, та й вайбер-групі написав чимало повідомлень. Але ніякої реакції не отримав.

Інтерв’ю Ігоря Слівінського аж ніяк неможна назвати звітом, це схоже на виступ підлітка, який наскладав в одне місце все, що можна було сказати. Багато чого в цьому інтерв’ю не відповідає дійсності, є суперечливі речі, а є навіть образливі судження. Як на мене, особа, яку обрали президентом ФКУ, має не в такий спосіб звітувати.

БАГАТО ПОДІЙ І РЕАКЦІЯ ВІД ФКУ

- Упродовж спортивного року було низка неприємних ситуацій, але не було жодної заяви від керівництва ФКУ, а заява, вважаю, це позиція. Якщо заяви немає, це може свідчити, як на мене, про дві речі: чи його влаштовує те, що відбувається, чи він не вміє висловити свою думку.

- Які ситуації ви маєте на увазі?

- Виступ спортсменки збірної України за іншу країну, ганебний випадок фальшування списків спортсменів на чемпіонаті України в Умані, ситуація на чемпіонаті світу серед молоді і юніорів, де, як виявилося, юніори могли виступати і в заїздах серед молоді, але це було дивиною навіть для тренерів збірної, хоча правила ICF оприлюднюються завжди вчасно.

Відсутність позиції породжує вакуум, який заповнюється здогадками і плітками, який не призводять до згуртованості. Питання, які підіймали спортсмени чи не після кожного змагання, зокрема питання переїздів між цими змаганнями, неможливість спрогнозувати вчасне отримання віз, теж не знайшли відклик у керівників ФКУ.

Неможна, на мою думку, перекладати емоційні виступи спортсменів на внутрішні проблеми спілкування з головним тренером…

Що зроблено за рік? Ми розуміємо, що війна внесла свої корективи і змінила наше життя, але й Федерація каное України, її посадові особи, зокрема президент, як на мене, мала б вести себе інакше. Наприклад, заява про проведення національних змагань мала, на мою думку, пролунати ще в червні (Мінмолодьспорт дозволив проводити змагання 28 травня. – «Веслування України»).

Упродовж року на єдиній відеоконференції за участю представників регіональних федерацій наші віце-президенти відкрито заявили про відсутність контактів та взаєморозуміння з профільним Міністерством та з Національним олімпійським комітетом України (не сприйняття?). Це просто нонсенс…

Для мене нинішня ситуація виглядає катастрофічно. Ми, як на мене, втрачаємо репутацію одного з найкращих видів спорту в країні, причому відбувається це через бездіяльність керівництва ФКУ, зокрема президента Ігоря Слівінського, яке не змогло організувати роботу на користь членів федерації.

ЧАБАНЮК ТЕПЕР РУМУНКА?

- Розкажіть, будь ласка детальніше про виступ спортсменки за іншу країну, адже ця тема не з’являлася в інтернет-просторі.

- Мова йде про те, що каноїстка із Полтавської області Катерина Чабанюк, яка брала участь у навчально-тренувальному зборі збірної України в лютому-березні, на чемпіонаті світу серед юніорів і молоді-2022 в Сегеді виступала за збірну Румунії.

Виникає багато питань. Хто це зробив? Яким чином? Розумію, що спортсменка шукала прихисток в іншій країні під час війни, але не розумію позицію ФКУ і особистого тренера, якщо не помиляюся, Миколи Мацапури, який супроводжував її підготовку і не міг не знати про її плани. Взагалі, цей перехід не міг відбутися без відома головного тренера збірної Ігоря Нагаєва і ФКУ.

Як таке могло взагалі статися, що спортсмен, який тренується за кошти держави в умовах, коли практично відсутнє фінансування, чи воно дуже обмежене, фактично зайнявши чуже місце, виступає на молодіжному чемпіонаті світу за іншу країну? Яка має бути моральна сторона тих людей, які сприяли такому переходу. Перед усім, відсутня офіційна позиція ФКУ, яка мала б пояснити, чому так сталося. Я так розумію, що без згоди ФКУ це не могло б відбутися.

Я зробив офіційний запит відносно цього факту, але, на жаль, ніхто ще не відреагував. Є списки українських спортсменів, які відправилися на збір у Туреччину, є протоколи чемпіонату світу серед молоді і юніорів в Сегеді, де виступала та ж Чабанюк. Це, вважаю, репутаційна втрата українського веслування.

2022 JUNIOR U23 WC Chabaniuk2 3

ПРО НЕПОХИТНІСТЬ СПОРТИВНОГО ПРИНЦИПУ

- Упродовж цього сезону у веслувальників збірної України часто-густо виникали питання про дотримання спортивного принципу при відборі та участі у змаганнях. Хто був винен в їхньому порушенні - окрема тема. Зараз хотів би сказати про інше.

Беручи участь в роботі ГС «Федерація каное України», завжди прошу всіх дотримуватися статуту організації і прошу розділяти спортивну складову життя спільноти від участі в громадській спілці. Повноваження виконкому ФКУ і членів ФКУ чітко записані в Статуті.

Вертикаль головного тренера, який має контракт з Мінмолодьспортом, це одна вертикаль. Спеціалісти, які входять до тренерського штабу збірної, це інша відповідальність. Втручання ФКУ у формування екіпажів, участі у програмі змагань, вважаю, неприпустимою. Нам треба це розділити. Спортивний принцип формування команд має бути непохитним. Не має при цьому кулуарних речей, або домовленостей. І тренери, які визначають склади екіпажів, мають це робити виключно за спортивним принципом. Ніяк інакше. Тим більше втручання на етапі завершення підготовки!

Спортсменам, які висловлювалися в публічному просторі, велика шана і повага. Давно не чув таких відкритих виступів. Це показник зрілості, впевненості і відповідальності до того, що люди роблять.

Продовжуючи тему відбору. Нещодавно керівництво ФКУ запропонувала регіональним федераціям надати свої пропозиції щодо системи відбору спортсменів на період до 2024-го року. Тут є чимало питань. Розпочнемо з календарю. Якщо пропонується провести чемпіонат України, повідомивши про це за декілька днів, і це є змагання для відбору в команду, а Кубок України це змагання для відбору на міжнародні турніри, то це дві різні речі. Потрібна ясність. Спростіть і оголосить про це, не потрібно вигадувати «а що ж вони мали на увазі». Філософія відбору мені бачиться такою: восени ми відбираємо команду для централізованої підготовки в групах, а навесні – команду для участі в чемпіонатах Європи і світу. І тому все має бути відомо і зрозуміло заздалегідь.

В тому проєкті, що надісланий регіональним федераціям, написано, що ФКУ має затверджувати систему відбору. На мій погляд, ФКУ не має повноважень (це написано в Статуті) затверджувати систему відбору, має тільки рекомендувати.

Також в проєкті, що нам запропоновано, написано, що остаточний склад учасників затверджується виконкомом. Так не має бути. Затвердження списків учасників в програмі змагань - це компетенція головного тренера збірної України. Це його контрактні зобов’язання, відповідальність і звітність, зрештою стратегія і тактика.

Фінансування відбувається за державні кошти, а не за кошти Федерації, відповідно федерація має тільки рекомендувати , наполягати на дотриманні непохитності принципів спортивної системи відбору.

КУПА ПИТАНЬ БЕЗ ВІДПОВІДЕЙ

- Ви казали, що направляли на електронну адресу ФКУ листи. Про що йшла мова в цих листах?

- По-перше, хотів би зазначити, що нам, в будь-якому випадку, треба, знов-таки, діяти згідно Статуту. І керівники ФКУ постійно декларували під час виборчих виступів, що «Статут – це наша конституція». Так вони говорять. Раз на рік ми маємо проводити конференцію. Сьогодні 7 жовтня і, якщо дотримуватися Статуту, а дату проведення та порядок денний має бути оголошено за 30 днів, то конференція відбудеться не раніше 7 листопаду. Дай Бог, 10 листопада зібратися. А там підходить питання затвердження календарю, підготовку до конкурсів на головного тренера та тренерів за видами. І ми знову не встигаємо. Я ще в кінці серпня в групі ФКУ у вайбері лагідно нагадав про необхідність проведення конференції, адже є випадки некомпетентності рішень, бездіяльність посадових осіб ФКУ. Вони потребують звіту, або публічного аналізу. По-друге, ми втрачаємо час, за формальними причинами, для формування системи відбору, затвердження календарю, підготовки конкурсів на тренерські посади. Повторююся, ми втрачаємо час.

В своїх листах я просив надіслати мені, знову таки, відповідно Статуту, протоколи рішень виконкому ФКУ і стан сплати членських внесків. Ніякої відповіді не було, навіть, ввічливого «ми отримали листа». Це така етика, точніше ії відсутність.

Впевнений, що ігнорувати членів ФКУ - це неправильно. Нагадую, що ФКУ – це громадська спілка. І кожен з тих людей, який думає, що може приймати рішення в якомусь вузькому колі, помиляється в такій оцінці ситуації, адже є досвідчені і авторитетні люди на місцях, які знають, як працювати. Ховатися від них – це неприпустимо.

Про свою власну репутацію я можу сказати наступне. Якщо б я міг не брати участь у роботі ФКУ, я б із задоволенням це зробив, адже моя репутація мені дорожча, ніж некомпетентні та недалекоглядні рішення цих людей. Вони для мене неприйнятні і неприємні. Я б не брав участь в роботі і членстві цієї федерації, через свої переконання і ставлення до того, що відбувається. Але наші вихованці мають приймати участь у змаганнях, реалізовувати себе! Так, це моя категоричність, але я маю право висловлювати свою думку, і наші результати за багато останніх років потребують бодай поваги до мене. Якщо це не виходить офіційно, то, зроблю це сторінках сайту «Веслування України» – ще раз дякую вам, що можу це зробити в публічному просторі.

Я хочу нагадати, що за цей рік у пана Слівінського були всі можливості дослідити той сумнозвісний акт ревізійної комісії, який був поштовхом зміни керівництва. Але цього не відбулося. Можливо, це був якійсь пшик, надуманий привід завдати шкоди репутації людей, які чесно робили свою роботу, розчистити собі в такий спосіб шлях? Такий діяч як Кузяк навіть казав, що посадимо пару-трійку людей. Кого вони хотіли посадити? Де ті результати перевірки? Нове керівництво має доступ до всієї документації, але результатів, висновків, рішень - немає. Це неправильно.

Немає і стратегії розвитку веслування, про що декларував наш новообраний президент ФКУ. Куди ми рухаємося? Який вектор розвитку веслування?

Багато говорилось і про спонсорські контракти, популяризацію в ЗМІ, але як пояснити, що на ініційованому на 10 вересня Міністерством молоді і спорту заході до Дня фізкультури і спорту в Києві всеукраїнського заходу не було представлене веслування. Хоча б у виді стенду. Нам немає чим похвалитись?

Були заяви, що нам міжнародні партнери, федерації допомагають. Але я не розумію, що зроблено і що робиться? Навіть в тому єдиному місці для комунікації (групі у вайбері) спілкування проходить в односторонньому порядку. Критика не сприймається, хоча, на мій погляд, вона є конструктивною.

Наш генеральний секретар іноді пише – я взагалі говорю, не дослівно - тут нам міністерство дало якусь вказівку, дайте нам завтра відповідь з того, чи іншого питання. Якщо генеральний секретар, монополізувавши поштову скриньку ФКУ, просто ретранслює, то покажіть нам, як ви готуєтесь до тих, чи інших документів, чи подій. Чому ми не кажемо про зміни в законі «Про фізичну культуру і спорт», чому наші керівники не контактують з народними депутатами, які формують політику в сфері спорту? Чому вони не можуть знайти підтримку в профільному міністерстві? Чому зрештою не знають правил проведення змагань ICF? Чому уникають публічності і прозорості у висвітлені роботи?

Не хочу казати без документів, але звучать негативні відгуки про наш вид спорту від колег в Міністерстві, від народних депутатів, і для мене це неприйнятна репутаційна втрата. Якщо посадові особи ФКУ продовжуватимуть в тому ж дусі, ми втратимо залишки поваги до виду спорту, за який ми всі так переживаємо і всупереч обставинам діємо!

Ті конфлікти, які спортсмени виносять на широкий загал, а вони не є капризами, також потребують відповідного реагування. Відсутність реакції, позиції, свідчіть про незрілість таких відповідальних осіб.

ФАЛЬСИФІКАЦІЯ ВІД ВІЦЕ-ПРЕЗИДЕНТА

- Хотілось би дізнатися вашу думку щодо ситуації, яка сталася на чемпіонаті України, коли за участю одного з віце-президентів в особі В’ячеслава Ніколаєва відбулася підстава у складі збірної Миколаївської області, що було офіційно зафіксовано. Які рішення мають бути прийняті, на ваш погляд?

- Це ганебна, неприйнятна, принизлива ситуація. Можу чимало епітетів застосувати, щоб охарактеризувати те, що сталося. Ми як люди, які працюють в спорті, маємо прививати юному поколінню здорові цінності, але що ми маємо???

Я не можу уявити людину, і взагалі таким людям не місце в спорті, яка каже приблизно таке: «Петре Іванов, ти будеш виступати як Іван Петров».

Як взагалі таке може бути? Як???

Сказати таке, а потім ходити й думати, що тебе пронесе, і ніхто не помітить. Немає слів. Дякую за позицію судді Сергію Безуглому, який викрив цей спортивний злочин, інакше про це і не скажеш.

Це неймовірно принизливо. Для всієї спільноти.

Керівник ФКУ мав би відразу відреагувати, але реакції й досі немає, немов нічого і не сталося. Ці ж діячи були в складі тої ревізійної комісії, яка ніби щось викрила. Нинішній президент носився з тим, що начебто знайшли якісь порушення.

Мені соромно, що наша федерація не має позиції…гідності.

Пан Слівінський знав про те, що було виявлене порушення, перебуваючи на цих змаганнях…

Мені дуже соромно…

Не знаю, як ці люди, взагалі, можуть далі існувати у веслувальній спільноті України.

Не може бути ніяких пояснень і виправдань, тому що це неймовірно принизливо для дітей, яких залучили до цього, навіть для тих, хто просто бачив це порушення.

Можливо, на обласному рівні в Миколаєві це не в перший раз робиться, але це абсолютно неприйнятне у нашому веслуванні та, взагалі, в спорті. В ситуації, коли ми маємо дбати про колективну репутацію, жоден з членів ФКУ, жоден з членів виконкому ФКУ, зокрема і президент, не відреагували на цю кричущу ситуацію. Ніхто, ніяк… Всі мовчать. Мені соромно за тих людей, які знали про це і публічно не засудили.

В продовження моєї попередньої тези. Я б із задоволенням вийшов з федерації, поки на керівних посадах знаходяться ці люди, які абсолютно аморально діють по відношенню до всіх нас, а, головне, до спортсменів, серед яких чимало дітей. Це показник відсутності будь-яких принципів і цінностей. Хоча, як на мене, перед усім, керівники федерації мають нести ці цінності і згуртовувати людей, але це замовчування цієї ситуації – повторююся, просто неприпустимо.

ОЦІНКА ДІЯЛЬНОСТІ

- Як ви оцінили діяльність ФКУ за 5-бальною шкалою?

- Мінус п’ять!!! Не можу пригадати чогось конструктивного в діяльності ФКУ в цьому році. Не можу…

Так, пан Слівінський займався евакуацією дітей за кордон. Це дуже гарно. Але коли я написав, щоб надали деталі, то інформації не отримав… Діяч Кузяк написав, що ми тут все по ходу розберемося, оформимо… Це якось дивно… Меншою мірою…

Коли почалися воєнні дії, батьки думають, куди відправити дітей, а інформації з цього приводу з боку керівництва ФКУ немає…

Втім, евакуація - це єдине, напевно, на що оперативно відреагувала ФКУ, але це була локальна історія…

Ми у себе, в Івано-Франківську, приймали дітей із Черкас, Чернігова, Харкова – вони займалися у нас в клубі. Запрошували і спортсменів, і тренерів із регіонів, які були під вогнем.

В решті мені діяльність ФКУ в цьому році запам’яталася тільки помилками, відсутністю стратегічного планування і відсутності будь-якої позиції. Будь-яка визначеність – це вже позиція, а коли кожен має діяти, як він собі думає, це не зовсім правильно. Невизначеність Щодо календаря, щодо переміщення наших збірних за кордоном, щодо логістики, щодо пошуку фінансування деяких спортсменів при виїзді за кордон – федерація мала підстрахувати в такому випадку, і такі випадки були.

Нічого не зроблено ані для згуртованості команди, ані федерації, ані для утримання репутації нашого виду спорту.

- Можливо, ви спілкуєтеся з представниками інших регіональних федерацій. Цікаво, яка у них думка стосовно роботи ФКУ в цьому році…

- Я спілкувався з небагатьма федераціями, більше спілкуюсь з тренерами – робимо деякі локальні речі з найближчими регіональними федераціями для того, щоб взяти участь у змаганнях. В цілому, реакція дуже слабка. В групі, що у вайбері, майже ніхто ні на що не реагує. Мовчать… Мабуть, бояться, або не знають що відбувається.

Чимало питань могли б зняти, якщо б провели конференцію, але бачу, що такого наміру керівництво ФКУ не має. Напевно треба буде проявляти активність і згуртовуватися з іншими регіональними федераціями, наполягати на проведенні позачергової (на вимогу членів федерації) конференції, щоб дати оцінку, за великим рахунком, бездіяльності ФКУ, а саме президента і віцепрезидентів, генерального секретаря цієї організації. Вони мали б формувати порядок денний діяльності федерації, але вони цього не роблять.

Ми можемо отримати катастрофічні результати на Олімпійських іграх-2024, якщо ми не змінимо ставлення і не зробимо принципові крокі в дотриманні правил формування збірної України на великих змаганнях і не будемо мати плану підготовки.

СПРОБА №2. НЕВДАЛА

- До речі, знов розпочинається переманювання спортсменів – це знов дозволяє собі пан Мацапура. Він знов пробує у нас забрати спортсменів. Одного разу йому це вдалося. Він навіть не зателефонував і не подякував нам за підготовку Людмили Лузан. Зараз знову розпочинається розвідка щодо перспективних каноїсток, які у нас з’явилися. У нього нічого не вийде.

Хочу сказати Миколі Івановичу, щоб він подумав, можливо став би експертом, радив би за потреби, і відійшов від керування жіночим каное в збірній України. Можна йому подякувати і дати можливість молодим працювати. Створюється небезпечна тенденція, коли один фахівець стає тренером одного спортсмена, нехтуючи інтересами команди. З розрахунку «а потім перетягну ще когось».

Нам не треба боятися змін, нам треба рухатися вперед. Немає недоторканних людей.

Не секрет, як відбувся перехід Людмили Лузан – це її право, ніхто не заперечує. Але хоча б зателефонувати, повідомити, поспілкуватись та сказати дякую. На жаль, такого дзвінка не було. Друга спроба не вийде, Миколо Івановичу! Втримайте, що маєте.

КРОКИ ДЛЯ ПОКРАЩЕННЯ

- Якими вам вбачаються кроки для покращення ситуації в українському веслуванні? Можливо, позачергову конференцію провести?

- Як мінімум має бути публічна розмова. Я висловив свою точку зору. Можливо, вона не є широкою щодо всієї команди, регіонів, але вона є глибокою. Я знаю, що робиться в стані юніорської та молодіжної збірних України, адже там працює тренер з Івано-Франківська Микола Періг і низка наших вихованців. Можу сказати, що успіх СК «Альбатрос» полягає в стратегічному плануванні. Ми так само не маємо грошей і підтримки від держави. Через те, що вид спорту не дуже популярний і масовий. Але я все ж таки знаходжу можливості підтримки.

iv frank medals 2022

Вихованці івано-франківського веслування з нагородами чемпіонату світу серед юніорів 2022 року (зліва направо): володарка золотої і бронзової медалей Ірина ФЕДОРІВ, володарка бронзової медалі Ксенія РОМАНЧУК, володар золотої і бронзової медалей Віталій ПРИСТАЙ (з тренером Миколою ПЕРОГОМ).

Вважаю, що керівництво федерації не використовує момент допомоги цілого світу Україні. Я особисто гарантую Миколі Перогу, під керівництвом якого тренуються 5-7 молодих спортсменів, серед яких і вихованки нашого клубу, провести не менше двох тренувальних зборів (на воді) за кордоном в зимовий період. Профінансувати. Для цього є можливості – і грантові, і особисті. Але у федерації ніхто цим не займається. Може, треба не лише фоткатися з президентом Міжнародної федерації каное, а домовитися про конкретні кроки прийому команд різного віку, різних статусів, в тій, чи іншій, країни. Нам із задоволенням допомагають і хочуть допомагати ще. Потрібно тільки цим займатись!

Зібрати позачергову конференцію? Можна назвати цей захід, як завгодно, але те, що деяких людей треба відправити із федерації, це однозначно. Це вже просто наболіло. Накипіло. Якщо ми остаточно не хочемо втратити свою репутацію, якщо ми хочемо мати результати найближчі два роки, - треба це зробити. Потрібна публічна розмова.

Наступний рік - ліцензійний. Ніхто не говорить, як пройде підготовка до цього важливого року. Так, можна казати, що в державі немає грошей – це гарне прикриття для безвідповідального ставлення до своїх обов’язків.

Говорити, щоб тренери самі собі планували, це не варіант. О’кей, ми плануватимемо, але ви скажіть правила, і не змінюйте їх! Тобто, де і коли, ми маємо взяти участь в контрольних змаганнях. Нам відправляють проєкти календаря, але без вказання дат визначальних стартів. Як так?! В календарі, причому в березні, стоїть «Весняний приз». Ці змагання проводилися в Херсоні, який зараз, не забуваємо, в тимчасовій окупації. Та й де в березні ми зможемо його провести? Переписувати старі документи і вважати, що це проєкт, це абсолютно неприйнятно. Відійдіть від того, що ви плануєте абсолютно нереальні речі, тільки для того, щоб потім сказати, що остаточний склад затверджується виконкомом. А якщо підписуєте систему відбору на основні змагання року і посилаєтесь на таблицю 1, де вказані модельні показники, то, будь ласка, публікуйте цю таблицю. Напевно її нема. І так далі…

На жаль, тотальна нефаховість часто проявляється в нашій державі у людей, які беруть, як то кажуть, горлом, або якимось підтасовками, або абсолютно некомпетентними кроками і, як наслідок, ми втрачаємо.

Ми стоїмо перед великими викликами і, якщо ми не змінимо ситуацію, ми втратимо репутацію і перспективу гідних результатів. Повторюю, я нагадав про конференцію (необхідність її проведення) ще в серпні, ніяких реакцій збоку виконкому ФКУ немає.

Ми втрачаємо дуже багато часу.

ЗВЕРНЕННЯ ДО КОЛЕГ

- Я закликаю всіх, хто буде знайомитися з цим матеріалом, маємо згуртуватися і знайти вихід. Критика допомагає в пошуку правильних рішень. Якщо не дослухатися інших думок, а у нас є талановиті тренери, зрілі, з позицією спортсмени, ми цей вихід не знайдемо.

Так, нинішній головний тренер Ігор Нагаєв був обраний без конкурсу. Він так само має прийняти рішення та дослухатися думки тих же спортсменів, і регіональних федерацій, і тренерів. Наскільки я знаю, він намагається це робити. Але нам треба разом, згуртовано рухатися вперед. Якщо ми бачимо проблему, а хтось ховається від її вирішення, то треба йому подякувати і відпустити.

Нам треба підтримувати і розвивати наш вид спорту, який є дуже авторитетний і важливий, має свою славну історію, і всупереч всьому, що відбулося і відбувається, він все одно приносить результат. Звісно, це завдяки неймовірним зусиллям спортсменів і тренерів, які працювали в дуже непростих, перед усім, емоційних, умовах. Велика їм повага і подяка. Так тримати!

Сподіваюсь, що подолаємо дрібних, непотрібних, недалекоглядних людей. Ми не маємо на це витрачати час. Якщо ці люди не можуть самі собі сказати, що вони некомпетентні, то ми їм зможемо це сказати.

Тож, на завершення хочу сказати наступне. Колеги, сміливіше включайтеся до вирішення цих питань. Якщо є бажання поспілкуватися зі мною, телефон вам відомий. Із задоволенням поділюся можливостями закордонної підготовки, поділюся нашими напрацюваннями.

Перед усім, думайте не про власні інтереси, а про колективні, як це робить багато особистостей, принципових і небайдужих. Поділиться контактами, можливостями. Знайдіть своїх амбасадорів і контактуйте не заради, наприклад, ДЮСШ, а заради Федерації каное України і тих спортсменів, які потребують такої допомоги.

Ще раз дякую Збройним силам України. Ми вирімо в вас! Разом до перемоги!

Всіх закликаю згуртуватися і подолати дрібноту непотрібних нам людей.

Влад ЄФІМОВ, проєкт «Веслування України»



Новини Україна

21 квітня 2024

В перший день Кубка України визначилися три екіпажі-учасники олімпійської кваліфікації

За підсумками ранкової сесії першого дня Кубка України визначилися перші учасники європейської олімпійської кваліфікації. Денна…
20 квітня 2024

Дмитро ЯНЧУК: «Перша ціль сезону – перемога в Кубку України»

Бронзовий призер Олімпійських ігор-2016 Дмитро ЯНЧУК перед стартом Кубку України дав інтерв’ю проєкту «Веслування України».
18 квітня 2024

Микола МАЦАПУРА: «Підготовка Людмили Лузан до олімпійського сезону відрізнялася від попереднього»

Старший збірної України з веслування Микола МАЦАПУРА, який відповідає за підготовку жіночого каное, відповів на…

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…